Metode psihoterapeutice

Ce metode terapeutice vom folosi?

 

Cand vom lucram impreuna principalele metode terapeutice pe care le vom folosi sunt psihoterapia cognitiv-comportamentala, Terapia centrata pe scheme cognitive sau terapia prin hipnoza, hipnoterapia.

Prima dintre ele se foloseste de obicei la inceputul tratamentului, este o terapie de scurta durata si este potrivita pentru probleme specifice si situatii de criza.

Dupa ce depasesti problema sau criza prin care ai trecut si vrei sa faci schimbari mai profunde in structura ta de pesonalitate, poti continua cu faza a doua a psihoterapiei in care vom aborda tiparele rigide si disfunctionale care te-au blocat si dupa care te-ai orientat de-a lungul vietii. Pentru aceasta etapa vom folosi Terapia centrata pe scheme cognitive care se completeaza perfect cu cea cognitiv-comportamentala. Este o terapie integrativa continand tehnici din mai multe metode psihoterapeutice si este special conceputa pentru tratarea tiparelor rigide de personalitate, a schemelor cognitive dupa care ne ghidam intreaga existent

metode psihoterapeutice

Iti voi descrie in continuare aceste doua metode.

Imbunatatirea calitatii vietii este o perspectiva pe care ne-o dorim cu totii.

Furia, anxietatea, rusinea, sentimentul de vinovatie sau depresia sunt stari emotionale care adeseori, ne pun la incercare. Iar uneori, raportandu-le la situatiile in care ne aflam, se poate intampla sa fie atat de intense, incat sa fim tentati sa credem ca avem probleme emotionale.

Spre exemplu, putem participa voluntar sau involuntar la o discutie care sa ne afecteze chiar si la cateva zile dupa. La fel si unele activitati cotidiene, aproape banale, precum drumul spre locul de munca ori spre supermarket, ar putea deveni motive de anxietate.

In situatii similare, foarte probabil ca ne aflam in fata unui puternic stres psihologic ce ar putea necesita interventia psihologului.

Te pot ajuta doar daca ma contactezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *