Psihoterapie online

Psihoterapie online | Psiholog online

Toate serviciile de psihoterapie care se tin la cabinet si pe care le gasesti descrise pe site se pot tine si in mediul online. Sedintele de psihoterapie online au aceeasi durata si aceleasi tarife ca sedintele care au loc in cabinet.

Pentru a putea tine sedintele de psihoterapie online, este nevoie sa ai o conexiune puternica si stabila la internet, de casti (pot fi cele de la telefon), precum si de un aparat care sa poata rula usor si la o calitate acceptabila sedintele video de terapie online. Din experienta, iti pot spune ca transmisia cea mai stabila se face prin smartphone, dupa care urmeaza tableta si laptopul.

O sa ai nevoie si de un cont de mesagerie online. Poate sa fie Skype, Facebook Messenger sau Whatsapp. Cel pe care il folosesc de obicei, despre care cred ca este cel mai simplu de utilizat, rapid si sigur, este cel de Whatssapp. Dar putem folosi si altele. Nu in ultimul rand, va fi nevoie sa fii intr-o camera unde esti singur, este liniste si nu vei fi distras de alte activitati.

Sedintele de psihoterapie online se pot plati la cabinet, daca ajungi usor si preferi aceasta varianta, sau prin transfer bancar, daca esti la distanta sau nu vrei sa te deplasezi pana la cabinet. Dupa ce stabilim detaliile colaborarii, vei primi contul bancar al cabinetului, in care poti face transferul online sau sa depui suma la ghiseul bancii.

Ce trebuie sa mai stii atunci cand te hotarasti sa lucrezi cu un psiholog online: s-au facut numeroase studii si s-a demonstrat ca psihoterapia online este la fel de eficienta precum cea tinuta intr-un cabinet de psihologie.

Mai mult de atat: psihoterapia cognitiv-comportamentala, in care sunt acreditat si cu care vom lucra, este cea mai potrivita pentru mediul online. La o simpla cautare pe Google dupa cuvinte ca „online cognitive behavioral therapy”, vei gasi numeroase articole, cercetari si studii care arata ca aceasta metoda psihoterapeutica este cea mai folosita atat in cabinet, cat si la sedinte terapie online.

Ce avantaje ai atunci cand faci psihoterapie online:

– in primul rand, reduci timpul si costurile cu deplasarea de la locul unde te afli pana la cabinetul de psihologie;

– daca esti in alta tara, poti lucra cu un psiholog care vorbeste aceeasi limba, provine din aceeasi cultura, are aceleasi obiceiuri si de care te vei simti mult mai inteles decat de un psiholog de alta nationalitate;

– daca nu poti sa te deplasezi si nici psihologul nu poate veni la tine, poti totusi beneficia de serviciul lui, online;

– daca te face anxios gandul de a sta fata in fata cu un psiholog (multi renunta la psihoterapie din aceasta cauza), sedintele de psihoterapie online te pot ajuta sa depasesti acest blocaj;

– iti poti largi aria de selectie a psihoterapeutului cu care vei lucra, nu vei mai fi obligat sa te limitezi la cei din orasul sau zona ta;

– vei avea un orar flexibil, reusind sa lucrezi la ore la care deplasarea la cabinet nu este posibila.

Daca vrei sa stii mai multe despre cum poti lucra cu un psiholog online sau daca vrei sa te programezi pentru prima ta sedinta de psihoterapie online, ma poti contacta la numarul de telefon 0761600020 sau prin e-mail, la contact@danielivan.ro. Te astept cu drag!