Cat este de necesara prezenta psihologului in viata noastra?

  • Cati dintre noi inteleg ca au nevoie de ajutor psihologic de specialitate?
  • Cati dintre noi recunosc necesitatea psihologului in viata lor?
  • Si cati, intr-un final, ajung chiar sa ceara ajutorul psihologului?

De cele mai multe ori, momentele dominate de frica si de durere, anii petrecuti in angoasa si apatie, rateurile si falimentele repetate sunt inevitabile.

Desi putem fi afectati de diverse probleme psihologice si de comportamente, nu intotdeauna constientizam cu adevarat prezenta lor. ”Vinovata” poate fi lipsa de informare si prejudecatile referitoare la posibilitatile de tratament oferite de psihologie, ce ne-au acaparat pe toti.

Pe de o parte, multe persoane sunt reticente cand vine vorba despre asistenta psihologica oferita de psiholog. Multi cred ca la baza se afla alte probleme, poate mai ”serioase”, care merita toata atentia. Poate cred ca dupa o simpla autoanaliza, vor trece peste impas, ”ingropand” problema. Si totusi, ignorata, problema nu va disparea, dimpotriva.

La polul opus se afla cei care, fara prea multa vorbarie, singuri sau poate apeland la prietenul de suflet ori la o carte de specialitate, reusesc sa depaseasca toate dificultatile. Reusesc chiar sa-si recastige increderea de sine, fara sedinte de psihoterapie.

  • Dar sa fie aceasta realitatea? Sau ”vindecarea” sufletului are loc doar in aparenta, in timp ce mascheaza ”adevarul” adevarat?
  • Sa fie aceasta realitatea? Sau in launtrul nostru mai zac inca, mocnind, cele mai ascunse si neexplorate trairi, ce ne blocheaza cresterea ca persoana?
Această intrare a fost publicată în HomePage . Pune legătura în semnele de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *