Cabinet de Hipnoza Bucuresti Daniel Ivan este locul unde poti incepe un tratament de hipnoterapie.
Hipnoza ajuta pacientii in gestionarea stresului, anxietatii, durerii, fobiilor, atacurilor de panica, traumelor. Ea a intrat in atentia multor specialisti in neurostiinte, fiind utila pentru descoperirea modului de functionare a mintii umane.
Hipnoza a fost intotdeauna un fenomen controversat. Pe unii ii fascineaza, iar pe altii ii sperie. Ea este definita cel mai adesea ca o stare modificata de constiinta, putem spune ca este o stare de relaxare profunda. Este o stare de concentrare orientata spre interior.
Practici asemanatoare hipnozei exista din cele mai vechi timpuri, dar se considera ca hipnoza moderna a luat nastere odata cu experientele medicului austriac Franz Mesmer (1734 – 1815). El se referea la fenomenele hipnotice cu termenul de „magnetism animal”. In cele din urma, Mesmer este discreditat de autoritati, iar practicile sale sunt considerate doar rodul imaginatiei.
James Braid (1795 – 1860) este cel care introduce termenul de hipnoza. In 1889, are loc primul Congres International de Hipnoza, iar practica hipnozei incepe sa se raspandeasca. Tot mai multi teoreticieni se intereseaza si scriu despre hipnoza. In Primul si in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, sunt tratati cu succes militari aflati in stare de soc.
In anul 1955, este inclusa ca disciplina de invatamant in scolile medicale din SUA si din Marea Britanie, iar in 1960, este recunoscuta oficial folosirea hipnozei de catre psihologi, desi ea era practicata de catre acestia cu mult timp inainte.
Hipnoza este folosita in domenii diverse, de la pregatirea sportivilor, a studentilor si pana in mediul clinic, acolo unde hipnoza clinica este folosita cu succes in chirurgie, in controlul durerii provocate de bolile cronice sau in tratamentele stomatologice.
Contrar unor pareri care s-au format despre hipnoza, aceasta nu este un ritual si nu este rezultatul unor forte paranormale ale celui care hipnotizeaza sau un har al acestuia. De asemenea, ea nu este un panaceu, nu poate rezolva toate problemele psihice, asa cum este prezentata de multe ori.
Cand esti hipnotizat, intri in ceea ce se numeste transa hipnotica, care este o stare modificata de constiinta. O stare asemanatoare cu transa o traim atunci cand suntem absorbiti de anumite activitati: ascultatul melodiei preferate, lectura unei carti captivante sau urmarirea unui meci de fotbal cu miza mare.
Transa este o stare de relaxare profunda. Cand te afli in transa, nu mai simti nevoia sa actionezi sau sa iei initiativa, ci te lasi ghidat de terapeut, atentia este orientata spre ce spune acesta. Creste capacitatea imaginativa, imaginile create devenind foarte vii. Creste gradul de sugestibilitate, hipnoza devenind astfel foarte utila in terapie si optimizare comportamentale.
Procesul hipnotic implica patru faze. Prima este inducerea transei, care presupune reducerea campului de perceptie prin concentrarea pe un anumit obiect sau pe zone ale corpului. Urmeaza faza a doua, in care se adanceste transa, se obtine o profunzime a starii hipnotice. In faza a treia, urmeaza interventia, prin care sunt urmarite obiectivele clientului, iar in ultima faza, se revine din transa. Aceasta din urma este denumita si dehipnotizare.
Cabinet de Hipnoza Bucuresti Daniel Ivan poate fi drumul catre starea ta de bine.
Daniel Ivan