Unele dintre cele mai frecvente intrebari adresate unui psiholog – afla aici care sunt

Sa apelezi la psiholog e normal iar sa vorbesti doar cu un prieten despre problemele tale nu mai este suficient. Nu ai fost niciodata curios care sunt cele mai dese intrebari pe care le primeste un psiholog? Ar putea sa te ajute sa vezi daca si tu ai face bine sa calci pragul unui cabinet de psihologie.

Ce face un psiholog pentru tine

Exista situatii in care ai nevoie de ajutor specializat, de o ureche atenta, de cineva care sa stie ce intrebari sa-ti puna pentru a te putea sonda pe interior si a vedea ce poti face mai bine in situatia data. Un psiholog, terapeut specializat pe acest domeniu fin, te va ajuta foarte mult sa intelegi prin ce treci, ce ti se intampla, ca nu esti singur si ca lucrurile pot avea o turnura placuta chiar si in cazul tau.

Fiecare dintre noi este unic in felul sau, dar deseori unele probleme ne dau batai de cap in aceeasi masura. Poate fi vorba de necazuri in familie, de stres la scoala sau la facultate, de o relatie care nu functioneaza asa cum trebuie, de depresie cauzata de fel si fel de situatii. Trebuie sa stii ca nu esti singur niciodata. Trebuie sa stii ca poti primi ajutor specializat, consiliere in astfel de situatii, dar ca este necesar sa ceri ajutor.

Nu e nimic rusinos in asta, ba chiar e admirabil, e o dovada de curaj si de dorinta. Dorinta de a face in sfarsit ceva bun pentru tine astfel incat necazurile sa nu te inunde si sa poti functiona din nou la parametri normali ar trebui sa te determine sa apelezi la un psiholog.

Cele mai frecvente intrebari adresate unui psiholog

Inainte de a ajunge la cabinet, poate doresti sa fii cat de cat pregatit si sa stii in general cam ce intrebari pentru un psiholog sunt adresate de obicei si daca ceea ce te macina pe tine se afla printre acestea.

  • Momentele prin care trec ma coplesesc pur si simplu. Cum ar trebui sa procedez?
  • Simt o anxietate permanenta. De ce se intampla acest lucru cu mine?
  • Relatiile mele nu sunt printre cele mai sanatoase. Cum pot face sa le imbunatatesc?
  • In ultima vreme parca nimic nu ma mai motiveaza. Ce sa fac ca sa ma bucur din nou de viata?
  • Pot scapa de anxietate si depresie? Se poate vindeca?
  • Daca traiesc in trecut si imi amintesc mereu de lucrurile acelea, cum as putea sa fac sa traiesc in prezent?
  • Exista vreo solutie pentru a dormi mai bine?
  • Gestionez foarte rau situatiile stresante. Cum pot depasi acest lucru?
  • Cum as putea sa fac sa comunic mai eficient cu cei din jurul meu?
  • Stima de sine in situatia mea este cam scazuta. Oare ce sa fac ca sa ma simt iarasi valoros?

Acestea sunt doar o parte dintre intrebarile adresate in cadrul sedintelor de terapie de  la cabinet. Insa, acestea nu sunt toate si bineinteles ca nu trebuie sa te ghidezi doar dupa asta atunci cand iei decizia de a veni la psiholog pentru a-ti usura sufletul si mintea.

Vezi daca ceea ce te tulbura pe tine se afla listat aici. Si chiar daca nu, suna si hai sa vorbim despre o eventuala intalnire la cabinet sau online!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *