Anxietatea si terapia – psiholog vs terapeut. Alegerea potrivita pentru problemele tale

Fiecare dintre noi intampina probleme in viata, indiferent de cauza. Fie ca ai probleme sociale, certuri casnice sau nu-ti gasesti drumul in viata, te-ai confruntat cu siguranta cu angoase ce te impiedica sa gandesti rational. Sa ne punem in pielea unui elev de liceu, care urmeaza sa dea examenul de bacalaureat: indiferent cat ai invatat sau cat te-ai pregatit pentru el, te simti totusi nepregatit. Acest sentiment se numeste anxietate si poate lua nastere din frici irationale pe care nu le constientizam.

Atunci cand ajungi sa suferi de tulburari de anxietate severe, te-ai putea simti paralizat de o frica, caruia parca nu poti sa ii spui pe nume, deoarece atunci cand incerci sa ii gasesti cauza, descoperi ca este atat de inradacinata in psihicul tau, incat a devenit o parte din tine. In acest caz, anxietatea generalizata trebuie adresata de catre un psiholog.

Anxietatea, o obsesie ce te poate lua prin surprindere

Cei ce sufera de anxietate risca sa pice intr-un cerc vicios, din care gandurile nu mai scapa. Frica ajunge sa ne consume fiecare moment si ne poate fura din clipele pretioase in care nu ar trebui sa ne fie frica, fie ca suntem la o petrecere sau in preajma celor dragi. Anxietatea ne va aduce aminte intr-un mod hain de problemele pe care le avem, chiar atunci cand ne e lumea mai draga, ajungand astfel sa nu ne mai putem bucura de moment, picand intr-o stare de neliniste, din care, greu mai iesim.

Asadar, aceasta frica ne poate conduce spre izolare sociala si asa intram in acel cerc vicios. De la grija constanta si frica pe care o simtim fata de problemele noastre, ajungem sa ne cauzam si mai multe stari de anxietate din cauza socializarii. Ne consumam astfel putin cate putin, devenind un fel de ouroboros al angoasei, pana ajungem sa ne consumam din mici greseli si sa ne autopedepsim, pe nedrept, din cauza acestora. Toti acesti factori ne pot cauza alte probleme precum stresul si depresia, iar noi vom ajunge ca o fantoma a noi insine.

Este greu sa intrerupem ciclul, iar atunci cand ne decidem sa ne abatem pentru binele nostru, trebuie sa apelam la profesionistii in domeniul psihologiei. Anxietatea ne poate face sa ne simtim singuri in aceasta lupta impotriva propriei minti, dar asta nu poate fi mai departe de adevar.

Psiholog sau psihoterapeut? Ce aleg?

Terminologiile de specialitate sunt o sursa de confuzie pentru multi – cu totii ne-am intrebat care este diferenta dintre psiholog vs psihoterapeut. Ei bine, amandoi sunt teoretic terapeuti echipati la fel de bine pentru navigarea problemelor psihicului. Diferenta o fac, in principal, tehnicile abordate si metodele pe care acestia le aleg in tratarea pacientului.

Obtine solutia problemelor

Cu peste zece ani de experienta ca psihoterapeut, te voi putea ajuta in cazul in care suferi de anxietate si te voi ajuta sa iti gasesti raspunsuri la orice intrebari pe care le ai putea avea.

Tine minte ca nu esti niciodata singur, iar cei din jur iti vor fi alaturi, bucurosi sa stie ca faci tot ce poti pentru a te pune pe drumul cel bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *